ПРАВО НА СЕВЕР, ШВЕЦИЯ: НОРЛАНД – Norrland

Кучетата от впряга

Между северна и южна Швеция температурата може да варира около 20 градуса…
Какво ни предстои в Норланд? Пътуване със зимни шейни и кучета, пързаляне със скутер за сняг през билото на планината, пътешествие по най-високо разположения път в Швеция, относно морското равнище. Пътуването из Севера се оказа като зимна приказка.

Едно спонтанно пътуване в северната част на Швеция

Нординггро и Бьонхамн

Пътуване към Северна Швеция. Бърза смяна на сезони, но зимата преобладава.
Едно от най-хубавите неща при посещението на Норланд е да се види нейната природа. Диво и недокоснато от човешка ръка. Чувството е фантастично,останал сам сред величествената природа и отправил поглед в далечината към сини езера, зелени гори, дълбоки пропасти и и като че ли сини възвишения.

Йостерсунд – Оstersund, ШВЕЦИЯ

Град Йостерсунд

Снежната разходка из северна Швеция продължава с Йостерсунд. Градът е разположен в планинските райони на централна Швеция, на брега на Голямото езеро: Сторшьон. И се приема като център на страната… Да се поразходим!

ШЕРБУРГ

Цветя, при Диор

Богата и луксозна, красива Нормандия. Ще се насладим на минало, традиции и съвремие – “Шербурските чадъри”, помните ли този филм с Катрин Деньоф? Кой не познава елегантните, жанствени и естетически издържани тоалети на Диор. И всичко това в един разказ…

Нормандия

Водните градини

Трета част Замъци, градини, напитки *** Да продължим с Мария Сунд из Нормандия… Ако си пропуснал, драги читателю, първа и втора част, заповядай! Заслужават твоето внимание. Тръгваме из Франция вече заедно… *** Не спря да вали. Ситното ръмене  се редуваше с по-обилни валежи. Нямаше какво да правим навън, а и не искахме да се прибираме. […]

По пътя, из Нормандия

L'abreuvoir Veules Les Roses - приказно красиво

В Нормандия, Франция.
Veules-les-Roses: Туристическо и земеделско градче, разположено на брега на Ламанша. Попадаш в рая на розите…
Следва Онфльор е средновековен град с очарователно рибарско пристанище, където можете да се купят морски дарове или да се седне сред французите на кафе.
Част от къщите са изписани и изрисувани многократно от няколко известни художници: Courbet, Boudin, Monet и Satie.
Понт дьо Нормандия – до скоро най-дълъг мост и Диеп с хиляди истории пристанище…

Нормандия и Етрета

Слонът

Франци и Нормандия. За втори път с желание да се посетят: Диеп, Хонфлор, повече от Етерта и разбира се Шербург. Знаменитете„Шербургските чадъри“ и една много млада пееща Катрин Деньов.
Етретa е най -известен със своите бели скали, включително три естествени арки и заострена формация, наречена L’Aiguille или иглата, която се издига на 70 метра над морското равнище. Някои от скалите са високи до 90 метра.

Ян Флеминг, Джеймс Бонд и Seven mile Beach

В търсене на къщата на писателя

Ян Флеминг, Джеймс Бонд и Seven mile BeachВъв всяка брошура за Ямайка се говори за Боб Марли и Ян Флеминг, като най-големите „забележителности“, наред с прочутия Седем мили плажкъщата на Ян Флеминг и Джеймс Бонд плажа, където Урсула Андерс излиза от водата, красива и сексапилна, голямо нещо за онова време (годината е 1962)г.   
Филмът е с Шон Конъри в поредицата Агент 007 – “Упълномощен да убива“.

Приключенията продължават, Юсеин Болт и Rick’s Café

Тропическа природа зад комплекса

Ямайка
Приключенията продължават, Юсеин Болт и Rick’s Café
На втория ден решихме да отидем до градчето Trelawny, където е роден Юсеин Болт, ямайкански спринтьор, световно признат като един от най-великите в спорта на всички времена

Ямайка – такава, каквато я видях

Боб Марли навсякъде

Ямайка.
Марихуана, плажове, Боб Марли и долари. Белопясъчни плажове, реге музика, коктейли и празници. Е и Иан Флеминг, Джеймс Бонд, Юсейн Болт и Кафето.