Атина – връщане

Пантеонът в Акропол, в Атина

Атина – връщане
Уви, моето приключение с кораба приключи!  Беше вълнуващо и незабравимо.
Пирея.
Акропола.
Разходки из Атина.
Парламента.
Стадиона.
Кварталът на богатите.
И довиждане, Атина.

Санторини (Гърция)

Белите лабиринти на гр. Ойа

Санторини (Гърция)
Санторини е вулканичен остров от Цикладската група. Разположен е между други два: Иос и Анафи.
Санторини е известен със зрелищните изгледи, зашеметяващите залези от град Ойа, със странния бял патладжан, с град Тира и със собствен, активен вулкан.

Родос (Гърция)

Поглед към лагуната

Родос (Гърция)
Родос е най-големият от Додеканезките острови и най-източният от големите острови на Гърция в Егейско море. И на гръцки и на турски „додекези“ значи 12.  Разположен е приблизително на 18 километра от Турция, между континентална Гърция и Кипър. В тази част се намират многобройни островите, от които 36 обитаеми.

Крит (Ираклион) – Гърция

Танцът на жените, дворецът Кносос

Крит (Ираклион) – Гърция
Ираклион е главният град на остров Крит, който за разлика от повечето големи гръцки градове датира не от античността, а от IХ в. и е основан не от гърци, а от сарацини, които емирът на Кордоба прокудил от Андалусия.

Кушадъсъ (Турция) Ефес

На пазар, Турция, Кушадъсъ

Кушадъсъ (Турция) Ефес
Средиземноморско пътуване, круиз. Ефес, домът на Дева Мария, Архиологически музей и посещение по сукази на пазар. Туризъм и шопинг.

Mилoc (Гърция) – втора спирка

На залез към кораба

Mилoc (Гърция) – втора спирка
Подобно нa другите острови οт групата, Mилoс също притежава очарованието и  шарките на гръцката цивилизация: cиньο-бeли къщи, църκви и плaжoве, с тази разлика, чe тук изобилстват природни нюанси и затова е нaречeн “οстрoва на цветоветe”. Cкaлитe, пoчвата и дори камъчетата нa няκοи oт плажоветe cа οцветени в жълто, чeрвенο и лилавo, тъй като Mилοс е мнoго бοгат на минeрaли: oбсидан, перлит и бeнтонит.

Миконос (Гърция)

5 Вятърните мелници на Миконос

Миконос (Гърция)
Първото ни дебаркиране е Миконос, разположен на север в Егейско море, част от групата на Цикладските острови. След като изслушахме инструктажа, решихме, че няма да се включваме в екскурзия, а просто ще се потопим в живота…

На кораба

1 Луис Олимпия коръбът ни

Круиз по Средиземно море. На кораба. Има всичко, можеш да не слизаш с месеци на брега: студиа за разкрасяване, игрални зали, Бинго. То основно хората пътуват, някои, за да играят. Барове. И всяка вечер в огромна зала тип амфитеатър се изнасят представления. Има и анимация. На палубата край басейните. Различни състезателни игри. Шоута. Можеш да участваш. Всяка вечер имахме представление. Професионални артисти ни забавляваха: шоу, танци, костюми. На ниво. Имаше и закачки от страна на персонала.

Какво е добре да знаете, отплавайки на круиз

Напред, към открито море, Средиземно

Какво е добре да знаете, отплавайки на круиз
Едно от предимствата на този род пътуване е, че можете да видите много обекти наведнъж в една държава или различни. Защото корабът пътува през нощта, а на сутринта или след ден-два сте на друго място и имате на разположение време да го разгледате. На пристанището ви чакат автобуси, които ще ви разведат. Или сами можете да си организирате еднодневно пътешествие. Пълно е с таксита в очакване