TEA-h80
Christmas 4

Предстоящи пътешествия

Кой какво планира? Защо е решил именно там да отиде? Какво да препоръчаме от нашия опит? С кого да пътува? Как да си организира пътешествието? И още хиляди други отговори, за да изкара възможно най-добре. Само, моля,  да не пропусне после да сподели преживяното…

Руската църква в град Шипка
Интересно

РУСИЯ. СТО ГОДИНИ САМОТА

РУСИЯ. СТО ГОДИНИ САМОТА
Вкопана в Азия и домогваща се до цивилизованото очарование на Европа, Русия е осъдена да бъде нито напълно приемана, нито изцяло отхвърлена.

Прочети »
Тамбукту
Предстоящи пътешествия

АФРИКА. СЪРЦЕТО НА МРАКА

Африка. Сърцето на мрака.
Тя е вторият по големина континент и се състои от различни държави – от наследници на древни цивилизации, като Египет, до слаборазвити и бедни, като Сомалия, Демократична Република Конго и Южен Судан. На север от Сахара е част от богатата култура на Средиземноморието, а на юг е онази тайнствена, привлекателна и необятна територия, която вълнува въображението на европееца и предизвиква предприемаческите му инстинкти.

Прочети »
Магнити с тема България
Интересно

БЪЛГАРИЯ. ГОРДОСТ И ПРЕДРАЗСЪДЪЦИ

България. Гордост и предрасъдаци. За България, чужденците към нас и нашето мнение за родината. България се оказа зелена, плодородна, пълна със светлолики едри хора и всъщност не толкова бедна. Новите му познати дори знаеха кои са Сервантес и Алмодовар.Недалеч, в село Енина, е роден и прототипът на Алековия герой Ганьо Сомов. Един скромен търговец на розово масло, който днес е повод за сарказъм. Бай Ганьо, от когото се срамуваме.

Прочети »
Сигурно така би пресъздал съдържанието на хладилника Пол Сезан
Интересно

ПЪТЕШЕСТВИЯ С МАГНИТИ

Пътешествия с магнити.
Хладилникът и вселената.
Един философ, човек с буден ум и лениво тяло, беше казал, че не е необходимо да излизаме от дома си, за да опознаем света. Достатъчно било да седим тихо в стаята и той като река щял да премине пред нашия прозорец.

Прочети »
Сподели с приятели
Share on email
Сподели по e-mail

АБОНИРАЙ СЕ ЗА Новите ни приключения