TEA-h80
Christmas 4

сайт за: ПРЕЖИВЯВАНЕ ПРИКЛЮЧЕНИя ПЪТУВАНЕ

История в снимки, ПО КАМИНО – продължение

Мария Люцканова

Публикуваме заглавията на снимките и коментарите към тях без каквато и да било редакторска намеса. Толкова са цветни и забавни, допускащи ни до натюрела на авторката – Мария Люцканова, и се нижат като пъстър калейдоскоп. Приятелства за цял живот, приключения и осмислянето на Пътя.

***

Това е първа част, а продължението на забавната история, след като прочетете началото, се казва –

Камино, епизод 2. На път: на всяка цена!

***

Аз съм кафеджийка, определям се като кофеиново зависима. Когато започнах работа по круизните кораби, кафето беше задължително. В един момент достигнах да консумирам огромни количества кафе, по кана.

1 Аз съм кафеджийка 1

На летището след чекирване на багажа с билет в ръка, изрисувана с Махенди от Венци, чаша кафе и Кари, която дойде да ме изпрати с майка ми по пътя на един път.

2 В старт на моето път 1

В старт на моето пътешествие, което започна още от полет София – Мадрид.

3 Раницата до Сантяго 1

Раницата, която изглеждаше така до последният ми ден в Сантяго. Аптечка, дрехи, храна, вода, сандали, фотоапарат, харддиск и един дневник.

4 Красивите залези 1

Красивите изгреви, с които взаимно се посрещахме всеки ден.

Аз-ът, който е като Ин и Ян и всеки един от нас притежава

5 Аз ът Ин и Ян в едно 1

Италианецът, с който тръгнахме в един и същи ден. Човекът, който за вечеря задължително обличаше панталон, риза и обуваше лачените си обувки със заострен отпреде връх, а после спеше под звездите.

6 Италианецът 1

Швейцарката, с която се запознахме през втората ми седмица. Тя не говореше английски, а аз не говорех френски, немски, италиански. Комуникирахме с езика на тялото. Тогава не можа да завърши Камино, заради кратката й отпуска. В деня си на заминаваме ми завеща 4-5 пакетчета нескафе.

Ара! Една страхотна хостелиерка на албергие. Пристигнах в най-голямата следобедна жега, тя на прага ме посрещна с купа студена диня и кана ледена вода с лимон. И до днес поддържаме връзка с Ара.

8 Ара 1

Моника! От Австрия с унгарски корени. И до днес се чуваме, миналата година дойде в България да ми погостува и заедно с нея и Кари отидохме за 4 дена в Казанлък за Фестивала на Розата. Прекрасен човек!

9 Моника от Австрия 1

Португалецът и Чехът. Около 2-3 дена се падаше да се срещаме и вървим заедно, после някак си всеки си пое по пътя и не се видяхме отново. С Леандро (Португалеца), поддържаме връзка и миналата година той извървя Камино Примитиво.

10 Португалецът и Чехът 1

Рене! Словения. Запознахме се на третия или четвъртия ден от началото на Камино. Помня, когато го видях в първия ден, преминавайки Пиренеите, в този ден – през целия, имаше мъгла и валеше напоителен дъжд.  Не се бяхме виждали около 2 седмици, когато една ранна сутрин на моя рожден ден, аз бях спряла да пия кафе и да надувам балони, които си ги носех от България и исках да си ги вържа на раницата.

11 Рене Словения 1

След като с Рене надухме балоните, той продължи по пътят си, а аз останах да си изпия кафето и да си ги вържа на раницата. Рене го срещнах последния ден от моя преход, аз отивах от Финистере към Мушия, а той идваше от Мушия към Финистере. И до днес поддържаме връзка с него.

12 С надути балони 1

Слънчогледите. Едни от любимите ми цветя.

13 Слънчогледи 1

След поредните 30 км., в албергието, в което останах да нощувам, имаше малък басейн с ледена вода. Свещено място за уморени крака и нови запознанства.

14 Свещено място с лед 1

Във високо планинско селце имаше Фестивал на Сапунената вода.  Машини, които правеха сапун на пяна, всички пълнеха кофите и навсякъде се лееше сапунена вода в продължение на около час, два. След което, всички много бързо изчистиха, преоблякоха се, отвориха магазините и ресторантите и се върнаха по работните си места.

15 Фестивал на сапуна 1

Колоездач току що пристигнал пред Катедралата в Сантяго.

16 Колоездач 1

Креденсиалът, който е пълен с носталгични подпечатани спомени, ризата пропита с потта на първите 800 км., и щеките, които ме водеха по жълтите стрелки.

17 Креденсиалът 1

Пилигримите, които споделят с най-близките си едно от най-желаните си преживявания.

18 Пилигримите 1

Щеки, шапки, дрехи, обувки и други артикули оставени от пилигримите по програма, в която с тях ще бъдат изградени спомени по Камино и всеки един от нас чака да получи имейл къде се намира нещото по пътят, което той е оставил.

19 Принадлежности 1

Първият ден на Атлантическия океан и ден преди Финестере, къде е нулевият километър и казват, че свършвал млечният път или т. нар. „краят на Света“.

20 Преди Финестрене 1

Финестере и нулевия километър, който всъщност аз занулих в Мушия.

21 Отново Финестрене 1

Отново в Сантяго в алгергието, където преспах първият път. Хостелиерите са прекрасни хора, жената ми е адашка, Мария. Съпругът й Мигел, като разбра, че обичам кучета, ме запозна с тяхното и ме покани вечерта да го придружа на тяхната разходка. До днес поддържам връзка с Мария. Тя не говори английски, аз испански, за това по време на престоя ми и сега използваме Гугъл преводач.

22 Отново в Сантяго 1

Рамкирани над леглото ми. Остават ми още два сертификата да бъдат рамкирани.

23 Рамкирани над леглото 1

Една „котка“, която вървеше като мое виртуално другарче Камино.

24 Котка другарче 1

Споделям „възпитаните ни“ разговори, котката и сатирата.

25 Възпитани разговори 1

Надявам се, да има продължение историята на Мария Люцканова “По Камино….” – очаквайте скоро ??

ГАЛЕРИЯ

История в снимки, ПО КАМИНО – продължение

Сподели с приятели
Share on email
Сподели по e-mail

АБОНИРАЙ СЕ ЗА Новите ни приключения