Северна Америка

Третият по големина континент в света и четвърти по население. На политическата карта присъстват три държави: Канада, САЩ и Мексико.

Следва Централна Америка, изпъстрена с малки и не толкова малки държави, където започва царство на т.н. Латинска Америка.

И така три страни на цял континент. Забележителни планински вериги, езера, долини, равнини, пустини и прерии… А в мегаполисите: музеи, галерии, институции, частни колекции, пълни с шедьоври, купени с пари,… с много пари.

Богата, красива, лъскава и бляскава ли я видяха нашите пътешественици?

В търсене на къщата на писателя
Изследвай света

Ян Флеминг, Джеймс Бонд и Seven mile Beach

Ян Флеминг, Джеймс Бонд и Seven mile BeachВъв всяка брошура за Ямайка се говори за Боб Марли и Ян Флеминг, като най-големите „забележителности“, наред с прочутия Седем мили плажкъщата на Ян Флеминг и Джеймс Бонд плажа, където Урсула Андерс излиза от водата, красива и сексапилна, голямо нещо за онова време (годината е 1962)г.   
Филмът е с Шон Конъри в поредицата Агент 007 – “Упълномощен да убива“.

Прочети »
Тропическа природа зад комплекса
Изследвай света

Приключенията продължават, Юсеин Болт и Rick’s Café

Ямайка
Приключенията продължават, Юсеин Болт и Rick’s Café
На втория ден решихме да отидем до градчето Trelawny, където е роден Юсеин Болт, ямайкански спринтьор, световно признат като един от най-великите в спорта на всички времена

Прочети »
Гледка към Портланд
Изследвай света

Два часа разходка из горските дебри на Портланд

Из дебрите на Портланд, Орегон, САЩ.
Жителите на Портланд (Орегон) имат рядката възможност за планинарски походи в  рамките на града. Всъщност, градът се гордее с най-дългата пътека „Wildwood Trail“ в САЩ, от непавирани алеи с мека пръст: цели 48 км в контурите на самото селищ

Прочети »
Сградата на Конгреса
Северна Америка

Washington D.C. – да се отдам на култура

Впечатлена съм изключително от САЩ – повечето експонати в музеите са купени с пари, с много пари. Дарения от меценати, предоставени изложби от частни колекционери.

Прочети »
Сподели с приятели
Share on email
Сподели по e-mail

АБОНИРАЙ СЕ ЗА Новите ни приключения