TEA-h80
Christmas 4

Южна Америка

Царството на пъстротата, музиката, танците и звучния напев на латинските езици… Континент на ярки контрасти между свърх богати земи и бедни народи. Междуособици, недоимък. Наркобарони и властваща мафия: не от филми. Но невероятно предизвикателство от природни красоти, изчезнали цивилизации и съвременна смесица от етноси. За да „открием“ този континент и пъстрото му многообразие ни трябват опитни водачи, минали през приключения и изпитания. Разчитаме на тях… Ето историите им.

Вълшебен залез, оглеждащ се в Амазонка, Перу
Изследвай света

Езерото Сандовал, Перу, Амазонската джунгла

Перу, Езерото Сандовал. Накратко, ако може изобщо накратко да бъде описано: божествено езеро, което се намира в Амазонската джунгла, в дълбините на националния парк Тамбопата. Сандовал е малко езеро: 3 км дълго и 1 км широко, разположено на 5 км от град Пуерто Малдонадо. Рай на флората и фауната.

Прочети »
Отблизо на Leptodactylus Fallax (планинска пилешка жаба)
Изследвай света

Български „конквистадори“ в Амазония

Български „конквистадори“ в Амазония
Експедиция на езерото Сандовал
Днес ще се потопим в амазонската екваториална гора или просто Амазония.
Заема територия от около 5,5 милиона км², което я прави най-обширната екваториална гора на планетата.Обхваща територии от 8 държави –Бразилия, Колумбия, Перу, Венецуела, Еквадор, Боливия, Гвиана и Суринам, както и на Френска Гвиана (със статут на отвъдморски департамент на Република Франция).

Прочети »
Огромни цветя
Изследвай света

ЕКО СЕЛЦЕ „АМАЗОНСКИ РАЙ“

ЕКО СЕЛЦЕ „АМАЗОНСКИ РАЙ“
Ще спим в еко лоджа – бунгала, разположени в редица, – в парк, с прекрасна градина и обща постройка в началото на селището, което е помещение за хранене.
Маймунският остров.
Нощен лов за каймани.

Прочети »
Малка дървена барака в тропическата гора на Амазонка с красиво отражение на река Янаяку близо до Икитос, Перу
Изследвай света

Приключения в Амазонската джунгла, Перу

Приключения в Амазонската джунгла, Перу
Пуерто Малдонадо, Амазонка, джунглата и приключения. Еко селище “Азонски рай”
Пресичаме селището в жегата и стигаме до пристанището. Пред очите ни се разкрива един от притоците на Амазонка – „Божията майка“ – „Мадре де Диос“. „Само“ 1 130 км дълга. Започва от Боливия и е приток на река Мадейра. На 18 място сред другите реки в акваторията на Амазонка по големина, или пред последна. За сравнение с нашия приток: Мадейра е втора в списъка с дължина – 3 250 км . Отново започва от Боливия, минава през Бразилия, та чак до Перу.

Прочети »
Чудати и невероятни фигури
Изследвай света

Колумбия – загадъчна и непозната

Колумбия – загадъчна и непозната – Втора част
От Богота се отправяме към Сан Агустин, около който се намират едни от най-важните археологически обекти в Южна Америка.Отправяме се към не безизвестния Меделин. Обвит в духа на нарковойните и кървавите им последствия, известен печално с името на Пабло Ескобар, днес Меделин за щастие се е измъкнал от тази си „слава“. Местните не обичат да споменават дори името на наркобоса, но то сякаш витае във въздуха. Градът е обагрен по хълмовете, също като Богота, както с високи блокове, така и с бедняшки квартали.

Прочети »
Терасите от къщи в Богота
Изследвай света

КОЛУМБИЯ – Terra incognita

КОЛУМБИЯ – Terra incognita
Първа част
Габриел Гарсия Маркес, Шакира, Пабло Ескоба, Ботеро, Хуанес, колумбийци, познати по целия свят в една или друга сфера.
Туристически митарства в началото на COVID-19

Прочети »
Залезът
Изследвай света

Единственият оазис Уакачина в пустинята Атакама

Единственият оазис Уакачина в пустинята Атакама
Перу
Камъните ИКА
Влизаме в Ѝка (на кечуа) – град, заобиколен от пустиня. В Югозападно Перу. На 300 км от столицата и е само на 406 м надморска височина. Основан е през  1563 г. от испанците.
Неописуемо красив залев. Слънцето бавно залязва на безупречно безоблачно светло синьо небе, огромната дюна „гризва“ късче от него и настава сумрак

Прочети »
12 Паметник на водолаза
Изследвай света

До Острова на лястовицата по време на пандемия

До Острова на лястовицата по време на пандемияСлед като прекараш около 15-20 часа път в зависимост от къде минаваш, тръгвайки от София, кацаш в Канкун, хващаш си евтиния автобус за час за Ривиера Мая (отличен по мое мнение) и от там се качваш на ферибот за час и половина…и пристигаш в Козумел или „Осторовът на лястовицата“ според маите.
Докато Ривиера Мая и Канкун са сивол на цивилизацията и американизирането, то Козумел е една друга „хава“.

Прочети »
Изследвай света

Градовете на Перу

Контрастни са градовете на Перу. Различни. Трети свят. Бедност, богатство и всичко заедно.

Прочети »
Сподели с приятели
Share on email
Сподели по e-mail

АБОНИРАЙ СЕ ЗА Новите ни приключения