сайт за: ПРЕЖИВЯВАНЕ ПРИКЛЮЧЕНИя ПЪТУВАНЕ

В рубриката ИНТЕРЕСНО: неочаквана среща с писателя Виктор Меламед

Мария Радева

Едни от първите авторите в https://travelexperienceadventures.com/г-н Виктор Меламед, който ни подкрепи като маркетингова медия, – сладкодумен събеседник, неуморен пътешественик и любознателен приключенец, се оказа и …. талантлив писател. (Публикациите при нас са: На гости – част 1 и На гости – епизод 2)

На българския пазар се появи луксозното издание „Дива луна“ – сборник с разкази от почетния консул на Кралство Тайланд г-н Виктор Меламед. (Издателство Сиела).

Малко предистория.

Като писател Виктор дебютира със стихосбирка – „В стаята с играчките“ /2017 г./ И от детската поезия направо се прехвърля в дълбините на разказа.

Този жанр познава големи български писатели.

Виктор смело стартира със „Сънища“ /2018 г./ – истории с неочакван край, сякаш цял живот е съчинявал сюжети… Така естествено и комфортно се чувства в ролята на разказвач.

На 30 октомври 2021 в литературен клуб „Перото“ се състоя премиерата на втората книга на Виктор Меламед „Дива луна“.

Залата, макар и с необходимите предпазни мерки и предварителна регистрация, беше претъпкана от почитатели, приятели, ценители, привърженици.

Книгата с 25 разказа представи литературният критик и театровед Юрий Дачев. Мнението му бе, че заплетените сюжети на Виктор са театър – пъстър, многоцветен. Темите с лекота намират твореца. Г-н Дачев сподели, че е научил две нови думи от Виктор: „зунка“ – дъга на родопски диалект , “тасеомантия” – гледане на чаша от кафе (от едноименни разкази) и че е прочел с удоволствие цялата му книга.

Последното споделям и аз, пишещата тези редове, – прочетох я на един дъх. ?

Да, книгата е толкова увлекателна, че ако я започнете, което горещо препоръчвам, няма да се спрете до края.

Читателят като добър и опитен детектив, закърмен от безброй криминалета самонадеяно си мисли, че след половин страница е разгадал сюжета и увлечен от майсторски нанизаните думи се стъписва в края – дори не е разгадал замисъла на писателя, нито изхода на историята…

Изданието се превръща в издържан и стилен продукт, достоен за подарък и за най-капризния любител на книги – след „Сънища“  и „Гневна луна“ е илюстрирана от проф. Греди Аса.

Художникът също се включва в разговора. Споделя, че не му е било трудно да направи илюстрациите, защото от години са приятели с Виктор и единомишленици.

Изненада-подарък за публиката беше авторското четене на историята „Телефон на доверието“ от актьорите Силвия Лулчева и Васил Бинев. Сякаш на живо се докоснахме до оголените струни на съвремието – до темата за самотата, отчаянието и неочаквания край на един изненадващ изход от историята.

Видимо силно развълнуван, Виктор Меламед сподели, че чак сега разбрал колко хубав разказ е написал. С пословичното си чувство за хумор, с лекотата да реди думите, той благодари за топлия прием на книгата и изрази надежда отново да се срещне с публиката с трета и четвърта книга…

Млада и талантлива малка госпожица Катерина Михайлова, едва седем годишна, която изучава иначе пиано, поздрави публиката с изпълнение на … цигулка, защото, както се изрази PR на издателство „Сиела“, музиката е естествен фон на книгата.

Със сигурност ще се припознаете в някой от героите на Виктор Меламед…

Защото това  сме всички ние:  хора, от социалните мрежи, приятели, съседи, семейства, съпрузи, любовници, авантюристи, мечтатели, натрапници, чудаци. Притиснати от ситуации, изневери, любови, многоъгълници, житейски обстоятелства на срещи и разлъки – комични, драматични, по-често траги-комични…

През теми, герои, събития с неочакван край, ни води един помърдал, съвсем мъничко поостарял, но непобедим романтик с позитивност, оптимизъм и човещина  – авторът.

Верни спътници са му чувството за хумор и лекичката самоирония.  Цялата амалгама е споена с цветен, звънък речник на писателя, сътворен на прекрасен български език.

Най-верните почитатели: внуците
Най-верните почитатели: внуците

Насладете се на „Гневна луна“.

А защо се казва така: ще разберете, щом прочетете книгата.

Ако достатъчно съм ви заинтригувала, можете да си поръчате творбите на Виктор Меламед.

Стихосбирката „В стаята с играчките“ е чудесен подарък за деца и внуци, двете книги с разкази „Сънища“ и „Гневна луна“ – неочаквано приятна изненада за родители и техните родители.

???Пишете на лични. Ще получите която си изберете от изброените горе, – с послание и автограф от самия разказвач!

„Авторът, авторът!“

Книгите на г-н Виктор Меламед: поезия "В стаята с играчките", разкази "Сънища" и "Дива луна"
Книгите на г-н Виктор Меламед: поезия “В стаята с играчките”, разкази “Сънища” и “Дива луна”

Всички снимки от събитието, пресъздаващи атмосферата, може да разгледате в нашата галерия.

ГАЛЕРИЯ

В рубриката ИНТЕРЕСНО: неочаквана среща с писателя Виктор Меламед

Сподели с приятели
Share on email
Сподели по e-mail

АБОНИРАЙ СЕ ЗА Новите ни приключения