Партньори

София Николова

София Николова

Отговаря в рамките на ден.
Регистрирана е в: https://needguide.ru/

sofiya_racheva@abv.bg

Екскурзовод с дългогодишна практика. 

Тя е с български и руски език.

Закалка и опит още от времето на „Балкантурист“.

Има завидна култура и поведение при всякакви ситуации. Енергична, усмихната, сърцата и позитивна.

Ако искате обиколка на София, гид до някой маршрут или да се включите в екскурзия в чужбина – тя е вашият човек.

Аз лично съм пътувала с нея в Албания – една доста пълна с предизвикателства страна. Която изненадва дори с каквото не се сетите… Там тя смени два хотела в рамките на два дни и накрай ни настани, цял автобус, в един нов и луксозен.

София работи самостоятелно. Или при покана от туристическа фирма. А с човека София се познаваме, е, от много години…. Няма да посочвам конкретна.

Ако искате лично да я наемете като екскурзовод и водач, свържете се на мейл.

Станой Арабаджиев / Тони

Станой Арабаджиев / Тони

Отговоря в рамките на ден.

stanth@poplaninigori.com

+ 359 889 215 722

Със Станой съм посетила едни от най-интересните и не популярни места в България, Сърбия, Гърция. Той е екскурзовод, планински водач, бивш алпинист и спасител.

Неговите пътувания са по-адреналинести, но изключително премислени и отлично организирани. Станой никога не рискува. Обикновено казва, че няма лоши условия в планината, а неподготвени туристи.

Запознах се преди няколко години, когато реших да кача връх Вихрен. На Мариин ден – той ни поведе около 16 души, огледа хората и остави край хижата 4 ма. Прецени, че няма да се справят. Да си призная аз лично съм много зле с ориентацията и по планината предпочитам да скитам с добре информиран и опитен водач.

С него съм уверена, че за където сме тръгнали, ще се върнем здрави и читави.

Спасител, виждала съм го на Мадарското плато как се втурна да помага на един делтапланерист, който се оплете и падна. Погледна нас, групата, увери се, че сме добре, зададе посоката и хукна за първа помощ.

Не веднъж съм била свидетел, как вече в автобуса, му се обаждат колеги, които са ангажирани с търсене на закъсал турист и той ги насочва.

Отлично познава местността, където ни води…. Предварително е подготвил маршрута. С него най-обичам когато подсичаме планини….

За себе си съм го кръстила чичко „Гугъл“, макар, че е по-млад от мене. Но се оказа, че е знаещ не само в областта на географията, а и историята никак не му е чужда. Забавен събеседник и знаяч на вицове.