Фото-разкази

С кадри от любители и заклети фотографи, – майстори да запечатат момента, – ще споделим ярки и вълнуващи преживелици в снимки.

И ще добавим по някой кратък разказ…

Преоткрий България

Авторски календар на Виктор Демидов

Красиви гледки от Рила, Пирин и Родопи. Хванати за секунда застиналата красота на водопади, езера и реки. Представяме авторски календар на Виктор Демидов за новата 2022 година! Подкрепяме и презентираме.

Прочети »
Връх Сиврия
Преоткрий България

Романтика и красота в приказния Пирин

Колко красота има в нашата малка България. Романтика и прелест в приказния Пирин споделя с нас чрез видеа и фотографии Виктор Демидов. Безбог, чистата рекичка Ретиже, панорамни гледки от върхове и астрална фотография. Насладете се!

Прочети »
Побитите камъни, класика край Варна
Преоткрий България

Другите „Побити камъни“

Малцина са чували за другите „Побити камъни“ между селата Страшимирово, Слънчево и девненския квартал Повеляново. Природната забележителност представлява ансамбъл от каменни колони, високи до 10 м., кухи или плътни цилиндри, пресечени конуси, различни по форма и големина скални блокове, арки, каменни късове, разпилени по целия комплекс.
Оставям на въображението на читателя да оприличи формите.
Пространствата между колоните са заети от сиво-жълти пясъци, обрасли с буйна трева и храсти.

Прочети »
Всяка вечер кулата изпраща и посреща слънцето първа
Преоткрий България

Перперикон: да надникнеш в Родопите

Перперикон: да надникнеш в Родопите.
Не далеч от Кърджали – на 15 км, се намира древният град Перперикон – от неолита до средновековие с впечатляваща история. Моята реакция, когато попаднах на място беше: защо давам пари да обикалям чукарите из близки и далечни държави, когато истинско съкровище се намира тук, едва ли не под носа ми – на някакви си 274 км. Обявен е за паметник на недвижимото културно наследство от национално значение от 1968 г

Прочети »
11 Дяволскят мост, Ардино
Преоткрий България

Красоти в Родопите

Красоти в Родопите.
Фотогалерия от водопади, скали, мостове и други вълшебни изненади, хванати от Виктор Демидов

Прочети »
Млечен път над Мальовица
Фото-разкази

Млечен път

Всеки народ си има легенда за Млечния път. В българския фолклор се нарича Кумова слама или просто Сламата, като легендата е свързана с…

Прочети »
Василашки езера
Фото-разкази

Фото разходка из прекрасния Пирин

Труден маршрут, красиви фотоси и видеа от Пирин. Представяме ви един млад ентусиазиран съмишленик и любител на природата, планините и пейзажа, майсторски рамкиран в текст и снимка.

Прочети »
Сподели с приятели
Share on email
Сподели по e-mail

АБОНИРАЙ СЕ ЗА Новите ни приключения