Дарина Ванкова

Интро

Дарина Ванкова е интелигентна, ерудирана и любознателна личност. Ще се убедите от разказите й. Тя няма „просто“ да сподели с вас пътуване, а ще навърже още хиляди любопитни нещица покрай него… И изведнъж виждаш въпросния обект с очите на Дарина: сякаш не си посетил същото място... Тя влиза в нашия сайт не като пътешественик, нито пътеписец, а като писател на кратък разказ с експресивен ескиз /с традиция в българската литература/. При нея всичко е нестандартно от портретната снимка до описанието за себе си… А умалителна форма на прилагателното си е патент. Дари е с невероятно чувство за хумор и самоирония. Коя дама би „дръзнала“ да каже следното за себе си?! Жена без комплекси, определено.

За автора

„Нека си спомним Карлсон, който живееше на покрива. Аз съм красива, интелигентна и прилично дебела жена в разцвета на своята възраст.“

Публикации от автора

Столицата и колко е хубаво да живееш на кръстопът

Столицата и колко е хубаво да живееш на кръстопът

Керкира е идеалното място за хора, които не обичат да пътуват, но биха се порадвали на малко разнообразие.
Корфу, Гърция, Керкира – столицата на острова.

Прочети
АХИЛИОН И ПУШАЧИТЕ

АХИЛИОН И ПУШАЧИТЕ

Ахилион и пушачите. Корфу и императрица Елизабет, или Сиси.
Съчетание на море и планина;
На изкусно култивирана природа;
На изящно подредени статуи на древногръцки герои и митични същества;
Дворецът с право е заслужил славата си на една от най-елегантните вили на Средиземноморието.

Прочети
ПЛАЖ И ЖЕРТВОПРИНОШЕНИЯ

ПЛАЖ И ЖЕРТВОПРИНОШЕНИЯ

Корфу. Гърция. Морският туризъм някак странно съвпада със залеза на религиите в Европа. В социалните мрежи се водеха ожесточени спорове дали в България или в Гърция е по-добре да се почива. Темата дори придоби политически нюанс – патриотичен /да помогнем на българския туризъм/ и либерален /туристическият пазар да се регулира сам/.

Прочети
ОСТРОВЪТ КОРФУ И КОЛКО Е ТРУДНО ДА ЖИВЕЕШ НА КРЪСТОПЪТ

ОСТРОВЪТ КОРФУ И КОЛКО Е ТРУДНО ДА ЖИВЕЕШ НА КРЪСТОПЪТ

ОСТРОВЪТ КОРФУ И КОЛКО Е ТРУДНО ДА ЖИВЕЕШ НА КРЪСТОПЪТ
Попаднахме на Корфу също като Одисей – по силата на съдбата. Сякаш древногръцките богове бяха замислили нещо и след няколко отказани резервации и спонтанни решения се оказахме на път към митичния остров.

Прочети
КОРФУ ЗА МЪРЗЕЛИВЦИ

КОРФУ ЗА МЪРЗЕЛИВЦИ

Пътешествие за мързеливци. Остров Корфу. Има една порода пътешественици, за които идеалната почивка не предполага бързане, прекалени физически натоварвания или амбиция да се разгледат всички местни забележителности. Това са хора, за които изкачването на 999 стъпала с цел да се види някой обрулен от времето камък е силно надценено удоволствие.

Прочети
СЛЕДВ. ПРЕД.