Д-р Диана Христова

Интро

Д-р Диана Христова е нестандартна личност. Многообразна, талантлива, емоционална – мисли в рими, вплита сериозни мотиви в стихотворна форма. Макар и млад лекар, тя е доказан професионалист. Много са темите, които я вълнуват. Наука, поезия, музика, точна и прецизна диагноза, рационално лечение, малки и големи пациенти… Сякаш несъвместими и като че ли противоположни дейности. Но всичко е обединено от голямото сърце на младата жена – крехка, красива, интелигентна - която не се поколеба и още в първите дни на пандемията да стана доброволец, за да се бори срещу „умното и изобретателно вирусче“ COVID-19.

За автора

Д-р Христова е завършила медицина, специалист е по алергология. Учи здравен мениджмънт, пред защита е на PHD с тема полени. Все полезни науки. Красивото я вълнува – било пътуване в родината или в чужбина. Стандартна професионална конференция с актуален медицински сюжет или конгрес – при нея става стих. Наскоро издава тънка книжка с голяма кауза „Приказка за алергените“. „С думички в рими“ д-р Ди води малкия Тони през лабиринта на опасните предизвикателства „с алергените в борбата“. Как да не се плашат малките пациенти от иглите и инжекциите. Обобщено: за психологията и преодоляването на страховете при децата в лекарския кабинет.

Публикации от автора

Интервю с д-р Диана Христова

Интервю с д-р Диана Христова

Тя цялата е пътуване и преживяване. Било в дебрите на медицината, в сложните ребуси за решаване. Дори на пръв поглед рутинна и професионална конференция може да я вдъхнови за стих. И като разнопосочна и разностранна

Прочети
СЛЕДВ. ПРЕД.