Интро

Мария Сунд е енергична дама, смела и решителна. Не случайно и съдбата й е дала изпитания, защото обича силните. С чест и достойнство успява да съчетае професия и семейство.  Влага сърце и душа в работата си, в отглеждането на вече порасналите и самостоятелни синове. Със съпруга си обичат да предприемат самостоятелни, интересни и рискови пътувания на далечни и близки дестинации.


Тя прие нашата покана да бъде дописникът ни от Стокхолм. Благодарим ти, Мария!

За автора

Казвам се, Мария Сунд.
Българка съм – родена и израснала на емблематичната за София улица „Иван Вазов“, до къщата-музей на патриарха на българската литература и до Народния театър. Завършила съм българска филология в СУ „Св.Климент Охридски“. Вече 30 години живея в Стокхолм, Швеция. Обичам да чете и да пътувам по света. Със съпруга ми Шел сме тандем: споделяме еднакви ценности за пътешествия и преживявания.
Когато пътувам се пренасям в друг свят и забравям всички проблеми и недоразумения. Обичам да опознавам хора с различна национална култура и традиция. Опитвам се да разбера и техния начин на мислене, пречупен чрез житейския им път и изживявания. Тези интереси ми помагат при общуването ми всекидевно като служител в социалните служби.