Интересно

Дали е по силите на един човек уникалната възможност и физическо време да надникне в историята, географията на Земното кълбо?! Ако това е смисъл на живота му, може би… Не се сещам за такъв, а Вие? Затова в ИНТЕРЕСНО ще откриете – ПРЕДСТОЯЩИ ПЪТЕШЕСТВИЯ. Планирани и препоръчани. Да помечтаем заедно!

Ще споделяме ИНТЕРВЮТА. Надяваме се да ни гостуват известни и неизвестни, но все интересни пътешественици-писатели.

Във ВКУСНО И ПИВКО ще дегустираме кулинарни „находки“ в България и по Света. РАЗЛИЧНО НА ВКУС – с изненада ще споделим какво харесват другите народи. Колкото и да е странно за нас, европейците.

СЕКСЪТ ВИНАГИ ИЗНЕНАДВА – да, така е. Колкото и древен да е, всяко едно поколение го „открива“ за себе си. Някъде пишеше, че само хората и гълъбите го правят за удоволствие, а не за възпроизводство. На тази тема има посветени музеи, пърформанси и какви ли не още изненадващи събития. Които ще споделим с Вас.

Книгите на г-н Виктор Меламед: поезия "В стаята с играчките", разкази "Сънища" и "Дива луна"
Интересно

В рубриката ИНТЕРЕСНО: неочаквана среща с писателя Виктор Меламед

Едни от първите авторите в https://travelexperienceadventures.com/ – г-н Виктор Меламед, който ни подкрепи като маркетингова медия, – сладкодумен събеседник, неуморен пътешественик и любознателен приключенец, се оказа и …. талантлив писател.
На българския пазар се появи луксозното издание „Дива луна“ – сборник с разкази от почетния консул на Кралство Тайланд г-н Виктор Меламед. (Издателство Сиела)

Прочети »
Руската църква в град Шипка
Интересно

РУСИЯ. СТО ГОДИНИ САМОТА

РУСИЯ. СТО ГОДИНИ САМОТА
Вкопана в Азия и домогваща се до цивилизованото очарование на Европа, Русия е осъдена да бъде нито напълно приемана, нито изцяло отхвърлена.

Прочети »
Тамбукту
Предстоящи пътешествия

АФРИКА. СЪРЦЕТО НА МРАКА

Африка. Сърцето на мрака.
Тя е вторият по големина континент и се състои от различни държави – от наследници на древни цивилизации, като Египет, до слаборазвити и бедни, като Сомалия, Демократична Република Конго и Южен Судан. На север от Сахара е част от богатата култура на Средиземноморието, а на юг е онази тайнствена, привлекателна и необятна територия, която вълнува въображението на европееца и предизвиква предприемаческите му инстинкти.

Прочети »
Десерт по японски
Интересно

За японската кухня: отвътре!

За японската кухня: отвътре!
Японската кухня- това необятно море от вкусове и култура!
Толкова разнородна и пъстра – от полето с ориз и рибата, през соята, червения боб и водораслите, до абсолютно деликатесните видове миди и ракообразни, – японската кухня е една симфония от вкусови преживявания.

Прочети »
Магнити с тема България
Интересно

БЪЛГАРИЯ. ГОРДОСТ И ПРЕДРАЗСЪДЪЦИ

България. Гордост и предрасъдаци. За България, чужденците към нас и нашето мнение за родината. България се оказа зелена, плодородна, пълна със светлолики едри хора и всъщност не толкова бедна. Новите му познати дори знаеха кои са Сервантес и Алмодовар.Недалеч, в село Енина, е роден и прототипът на Алековия герой Ганьо Сомов. Един скромен търговец на розово масло, който днес е повод за сарказъм. Бай Ганьо, от когото се срамуваме.

Прочети »
Сигурно така би пресъздал съдържанието на хладилника Пол Сезан
Интересно

ПЪТЕШЕСТВИЯ С МАГНИТИ

Пътешествия с магнити.
Хладилникът и вселената.
Един философ, човек с буден ум и лениво тяло, беше казал, че не е необходимо да излизаме от дома си, за да опознаем света. Достатъчно било да седим тихо в стаята и той като река щял да премине пред нашия прозорец.

Прочети »
Представа за пътя, това е Ганг
Интересно

ТАНДУРИ – ИНДИЯ

ТАНДУРИ – ИНДИЯ„Нали искаше рецепта?! Ето ти тандури в люлински условия… Това е пиле, което се маже с “масала” в кисело мляко с лимон и пушен червен пипер /лютичък/ и в Индия се пече в тандур. Дълбока делва вкопана в земята

Прочети »
Дебела жена 1
Интересно

Музей на Еротиката, Барселона

Музей на Еротиката, Барселона
Много от експонатите идват от античността, като се мине през древен Китай, Японската графика, Индия – оригинални картини на Кама Сутра, Африканско изкуство от 19-ти век,  Южна Америка, Европа – забележителна колекция от пощенски картички, та чак до великите майстори на Ренесанса и по-късните епохи – все талантливи хора, например испанците Хуан Мирό и Пабло Пикасо… Древна Елада – снимка Сатир

Прочети »
Татул, леглото-ниша
Интересно

Интервю с д-р Диана Христова

Д-р Диана Христова, алерголог, пътешественик, поет, доброволец в COVID-19 през цялото време. Интервю за красотата, живота, избора и човешкия дълг.

Прочети »
Сподели с приятели
Share on email
Сподели по e-mail

АБОНИРАЙ СЕ ЗА Новите ни приключения